Vadercursus in de bioscoop

Maandag 18 september 2017 was ik uitgenodigd als één van de twee sprekers op het afscheidssymposium van Jan Sutterland, CJG Kennemerland. Ik ken Jan al van een paar jaar geleden als een man die (aanstaande) vaders een warm hart toedraagt. Niet verrassend dat de 2 voordrachten op zijn afscheidssymposium over dat onderwerp gingen.

 

Het symposium vond plaats in CineWorld Beverwijk waardoor Vadercursus voor het eerst in een bioscoop te zien was. Niet met een film maar met een interactieve voordracht voor meer dan 120 dames en iets minder dan 10 heren.

Na een uitleg over de rol van vaders en aanstaande vaders, trakteerde ik het publiek op ene interactief gedeelte voer communicatie. Centraal hierin stonden de ‘pashokjes’ (een concept wat ik vaker gebruik om communicatieuitdagingen uit te leggen). Daarna vertoonde ik de film Ik Stond Erbij. Natuurlijk werd achteraf de toegepaste kennis meteen toegepast naar aanleiding van deze film. Ik heb de zaal naar huis laten gaan met een aantal uitdagingen en tips.

Een geweldige primeur was de lancering voor een borstvoedingsfolder die zich op vaders richt! Een primeur in Nederland bij mijn weten!

 

Jan, ik wens je een goede tijd en dank voor de uitnodiging!