Congres Vakblad VROEG

Psychologen

Het Vakblad VROEG van het Nederlands Instituut van Psychologen hield op 17 april een congres over “Vaders in de 21e Eeuw”. Ik mocht daarbij aanwezig zijn en als spreker professionals vertellen hoe zij vaders en aanstaande vaders beter kunnen betrekken.

Betrekken van (aanstaande) vaders

Betrokken vaderschap levert veel voordelen op voor het hele gezin. Een vader die wil investeren in zijn kinderen kan te maken krijgen met ene aantal hindernissen. Eén van die hindernissen is dat professionals zich in het algemeen minder richten op vaders dan op moeders. Dit kan zichtbaar zijn in de setting van de spreekkamer, in opmerkingen richting vader of moeder of in uitingen van de professional zoals websites of flyers. Veel professionals hebben hiervoor een blinde vlek, het is niet zo dat dit met opzet zo gedaan wordt. Hoe nu bewust te worden van deze blinde vlek en hier adequaat mee om te gaan, daar geef ik scholing over. Zo ook aan deze groep enthousiaste professionals in een goed gevulde zaal in Utrecht.

Reacties

De reacties waren erg enthousiast. Niet alleen werd er voor goede input gezorgd in mijn interactieve scholing, ook waren de reacties achteraf complimenteus. “Zo had ik het nog nooit bekeken” en ‘”Vanaf morgen ga ik het anders doen” waren twee van de opmerkingen die ik kreeg.

Ook de rest van de dag was boeiend met spreker als Louis Tavecchio en Hedwig van Bakel. Een goed samenzijn met ook de mannen van Praktijkvader en VDRS en de dame van Rutgers.