Vadercursus bij Jan

Jan zoekt uit hoe hij de beste vader ter wereld kan worden in ‘Jan Wordt Vader’

“Er is een kleine Versteegh onderweg!!!”. Zo maakte Jan dolblij bekend dat hij binnenkort vader wordt. Hoera!

De voorbereiding op zijn vaderschap pakt hij grondig aan en alles wordt vastgelegd in Jan Wordt Vader. Jan stort zich in voorbereidingscursussen, spreekt met zijn vriendin Dieuwertje over het aankomende ouderschap en hij interviewt bekende vaders over hun leven sinds ze een kind hebben.

Of, nou ja, leven? Heb je eigenlijk nog wel een eigen leven als je vader bent? Hoe zit het straks met die nachten? En hoe combineer je een kind in hemelsnaam met een carrière? Een feest van herkenning voor alle ouders én bijna-ouders.

De beste papa van de wereld
Jan: “Als je in Nederland een auto wilt besturen, heb je een rijbewijs nodig. Als je aardrijkskunde wilt doceren, zul je ook een papiertje moeten halen. Echter, als je een kind op de wereld wil zetten: ga je gang! Terwijl het volgens mij de grootste verantwoordelijkheid is die je als mens kunt dragen.

Dit verbaast me zeer. Ik wil goed beslagen ten ijs komen. Voorbereid en bekwaam. Ik wil de beste papa van de wereld worden voor mijn nageslacht. Daarom ga ik op zoek, in Jan Wordt Vader.”

Vadercursus als deskundige

Afgelopen augustus mocht Vadercursus daarom aanschuiven bij Jan Versteegh. Ik was blij als deskundige uitgenodigd om antwoord te kunnen geven op vragen die Jan had naar aanleiding van het bijwonen van een bevalling. En niet alleen dat, Jan kreeg meer antwoorden dan hij vragen had en was daar erg blij mee! Als je mee wil op ontdekkingsreis met Jan of de antwoorden van Vadercursus wil weten, kijk dan vanaf 6 december op NPO3 naar Jan Wordt Vader.

 

Als je een cursus wil boeken, zoek dan een geschikte plaats en tijd uit op deze pagina.

Als je eerst wil weten wat anderen van de cursus vonden kijk je hier.