Tips voor tijdens het kraambed

Tips voor tijdens het kraambed

Ik verdeel de tips in 3 categorieën: Planning, Rust en Geniet:

Planning

kraambed

Neem de eerste dagen na de bevalling vrij. Ik hoor vaak dat mannen vrij willen nemen op het moment dat de kraamverzorgster weer vertrekt (meestal na 7 dagen). Dit is onhandig omdat je juist van de kraamverzorgster een schat aan tips en informatie kan krijgen, wat je ook na haar vertrek nog kan gebruiken. Een leuke bijkomstigheid is dat je vrouw nog veel op bed ligt en jij misschien wel de eerste bent die jullie kindje in bad kan doen. Ook zullen er een aantal dingen gedaan worden waar je wellicht bij wilt zijn (eerste keer voeden, eerste badje, hielprik, gehoortest).

Je zou samen met je vrouw een planning kunnen bijhouden. In de planning zet je maximaal één ochtendafspraak en één middag- of avondafspraak. Het is handig om bij het maken van de afspraak al duidelijk te zeggen hoe lang je wilt dat het bezoek blijft (advies: één uur).

Een andere taak die bijna altijd door de vader wordt gedaan is het bestellen van de geboortekaartjes. Dit hoeft natuurlijk niet meteen de eerste dag. Bedenk dat als je eenmaal de kaartjes hebt verstuurd de telefoontjes en de kaartjes binnenstromen. Het kan handig zijn als dat pas na de vierde dag gebeurt.Koop van te voren de dingen waar je de geboorte mee wilt vieren. Denk aan slingers, een ooievaar of een ander bord in de tuin, beschuiten, muisjes. Je kunt familie of vrienden vragen het huis te versieren, dat scheelt je zelf weer.

Deze tips komen uit hoofdstuk 7 van Aanpakken voor Aanstaande Vaders over de kraamtijd. Lees daar ook de tips in de categorieën: Rust en Geniet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *