Vadercursus met anderhalve meter-regel

Nu de maatregelen rondom corona weer iets versoepelen is het ook mogelijk om met de anderhalve-meter-maatregelen, en nog wat voorzorgen, de vadercursus weer te laten lopen.

De anderhalve meter houdt in dat een ruimte gevonden moet worden die 7 keer groter is dan wat je op basis vna het aantal deelnemers normaal nodig zou hebben. Dus als er 10 deelnemers zijn moet de ruimte geschikt zijn voor 70 personen.

De post-corona vadercursus primeur was in Haarlem. Daar was de cursus juist geannuleerd wegens gebrek aan een ruimte die groot genoeg was voor de deelnemers met anderhalve meter afstand. Maar een deelnemer bracht de redding: hij beheerde een scoutinggebouw waar we terecht konden. En zo kon de annulering ongedaan worden en kwamen de aanstaande vaders als jonge scouts bijeen in het gebouw van de Vliegende Pijl, wat een prima oplossing bleek!

Voor het eerst vadercursus bij de scouting.

De cursus in Utrecht mocht niet doorgaan in het WKZ aangezien er nog geen externen werden toegelaten binnen de muren van het UMCU, WKZ en de Universiteit. Gelukkig werd last minute een zaal gevonden bij Theaterhuis De Berenkuil waar de ruimte en de service helemaal in orde is. Zo konden de zitplaatsen worden uitgemeten met een lat van anderhalve meter zodat 100% zeker was dat iedereen op de voorgeschreven afstand zit.

Uitmeten met anderhalve meter lat.

Ook voor Nieuwegein is de locatie gewaarborgd.

Kijk voor alle locaties en cursussen, en om aan te melden, op deze pagina.

Ook de videomodules blijven voorlopig online staan. Er blijkt vraag te zijn in gebieden waar de vadercursus niet wordt gegeven. Kijk voor meer informatie op deze pagina.