De Cursus

Testimonials -wat deelnemers over de cursus zeggen

 

 

Jan Versteegh, na de opnames voor Jan Wordt Vader (BNN, 2017)

"Ik heb het idee dat ik er klaar voor ben."

 

Michiel: "Ik zie het door de cursus vol vertrouwen tegemoet."

Darryl: "Met humor en niet langdradig of nutteloze dingen."

"Dank voor de cursusavonden! Leerzaam en heeft ons met meer zelfvertrouwen de bevalling tegemoet doen treden......Denk dat iedere aanstaande vader daaraan, zeker voor een eerste bevalling mee dient te doen."

- Rob, cursus - najaar 2017

 "De bevalling is heel voorspoedig verlopen en zoon en moeder (en ja, ook vader!) maken het samen goed!
Ik moest nog even aan je denken toen ik met volste vertrouwen het juiste muntje uit m'n zak toverde toen ik de rolstoel ging halen 😉 Toen zei ik van binnen: ' bedankt David!'

Het belangrijkste dat ik tijdens je cursus heb geleerd is het verloop van wee tot en met geboorte waardoor ik het hele proces met vertrouwen in ging en voldoende was voorbereid."

- Remco, cursus - najaar 2017

"Ik heb veel aan de cursus gehad. Sowieso aan de feitelijke informatie maar ook gewoon - vooral! alswel - aan het idee dat ik 'iets' aan voorbereiding had gedaan.

-Tijs, cursus najaar 2017

"Dankzij jouw cursus en jouw boek heb ik me echt goed een rol weten aan te meten tijdens deze bevalling en heb ik voor mijn gevoel echt een rol van betekenis gehad. Ik wil jou dan ook heel erg bedanken voor het geven van de cursus en het duidelijke en praktische boek wat je geschreven hebt.

Mijn vrouw was ook heel tevreden met mijn support tijdens de bevalling."

-Ties, cursus zomer 2017

"David, door jouw cursus heb ik de bevalling als een super mooie bijzondere ervaring meegemaakt [...] Ik heb ervan genoten. Ook van de zwangerschap!
Waar ik enorm veel aan heb gehad is dat je weet waar je bent in het proces, herkennen wanneer je partner in de 'zone' zit, en het toepassen van de verschillende rollen. En dat je altijd bij je baby blijft. Dat is nog goed van te pas gekomen omdat [mijn zoon] wat herstel nodig had op de couveuseafdeling. Ik heb daar prachtige intieme momenten gehad met mijn zoon die ik nooit zal vergeten waar ik het vaderschap voor het eerste ervoer.
"

- Albert, cursus - zomer 2017

"Ik wil je bedanken voor de hulp bij de voorbereiding!
Ik heb jouw boek en de cursusavonden als zeer waardevol, leerzaam, nuttig en leuk ervaren. Mijn vrouw heeft zelfs geen cursussen o.i.d. gevolgd omdat ze zoveel vertrouwen had in mijn voorbereiding en kennis. Maar juist ook omdat we aan de hand van jouw materiaal zaken konden bespreken en beslissen! Je snapt wel dat ik jou nu aanbeveel aan al mijn vrienden!"

- Rick, cursus - zomer 2017

"Ik wil je graag nog laten weten dat ik [...] veel heb gehad aan je tips en uitleg. Ik had me uiteraard wel voorbereid, maar jouw workshop geeft je echt een aantal goede 'tools' en gaf mij een compleet beeld vanuit het mannenperspectief. Ik ben geen moment onzeker geweest en heb [mijn vrouw]  iedere minuut bij kunnen staan. Ik was me erg bewust van de rollen die ik aan moest/kon nemen en hoewel het scenario een aantal keer veranderde, was ik er aardig op voorbereid. Naast het feit dat we nu een prachtig dochtertje hebben, heeft de bevalling onze band ook een stuk versterkt!

Hartstikke bedankt voor je tips en ik zal je uiteraard waar mogelijk zeker aanraden!"

- Take, cursus - voorjaar 2017

"Nogmaals bedankt voor alle nuttige informatie. Het heeft mijn hoofd koel gehouden en zodoende kon ik goed handelen tijdens de bevalling."

- Robert, cursus - voorjaar 2017

"Dankzij jouw tips en verhalen ben ik vol vertrouwen de laatste fase van de zwangerschap en de bevalling tegemoet gegaan. [...] Verder heeft de cursus mij de nodige kennis en rust geboden, zodat ik er kon zijn voor m'n vriendin, maar ook kon genieten van de geboorte van mijn dochter."

- Michiel, cursus - voorjaar 2017

"Vandaag nog eens nagedacht over hoe de cursus mij heeft geholpen voor en tijdens de bevalling. Zelf heb ik denk ik het meeste ‘voordeel’ gehad in de tijd voor de bevalling. Door alle informatie die verteld en gegeven is, had ik heb gevoel dat de echte schokkende en verrassende elementen van de bevalling al bekend waren. Voor de cursus zag ik best wel op tegen de bevalling, na de cursus keek ik hier met veel meer vertrouwen naar uit. Dit kwam ook zo over op mijn vriendin, en die was daar dan ook erg blij mee."

- Jan-Willem, cursus - voorjaar 2017

"Ik heb enorm veel aan je tips gehad en had constant het idee een soort van in control te zijn, voor zover dat mogelijk is, en kon op niveau meepraten met zowel de thuisverloskundige alsook in het ziekenhuis [...] We kijken er nu echt op terug als teamwork en dat voelt goed, en ik denk dat dat voor veel meer vaders en moeders zou moeten gelden. Maar dat had ik niet voor elkaar gekregen zonder de cursustips. De cursus steekt gewoon goed in elkaar en nodigt, voor destijds een leek als ik, ook uit om zelf nog meer informatie te gaan zoeken, het zou eigenlijk een verplichting voor iedere a.s. vader moeten zijn."

- Michiel, cursus - voorjaar 2016

"Het thuisfront was ook erg onder de indruk van de opgedane kennis en het stuk vertrouwen waarmee de bevalling tegemoet gezien wordt door mij na die twee avonden. Voor de cursus zag ik hier toch eigenlijk best tegenop. En hoewel het natuurlijk ongelooflijk spannend blijft, heb ik wel het idee dat ik er niet als kamervulling bij zal staan, maar mijn vriendin goed kan ondersteunen en informeren!"

-Jan-Willem, cursus voorjaar 2017

"Waardering ook voor je prettige manier van doceren en de nuttige info die je geeft. Ik heb voor mijn gevoel erg bruikbare handvatten meegekregen."

- Max, cursus - najaar 2016

"Zonder [je cursus] waren we vast veel meer onder de indruk geweest van alle draden, slangen en medische termen die we voorbij hebben zien en horen komen. Ook je tip om als kersverse vader te allen tijde bij je kind te blijven is goud gebleken. Kortom: gouden tips voor een zware, maar uiteindelijk goed verlopen bevalling. Onze dank dan ook voor al je tips en ik zal iedere aanstaande vader in mijn netwerk aanraden om ook te investeren in je cursus."

- Menno, cursus - zomer 2016

"Twee geweldige avonden gehad! David geeft op een zeer duidelijke en ontspannen manier precies de informatie die je als man nodig hebt, zonder dat het ongemakkelijk wordt. Ik kan nu m’n vriendin verrassen met dingetjes die zij, of haar 14 boeken, nog niet wisten en het voelt alsof we nu als een team toewerken naar de bevalling. Absoluut een aanrader voor iedere nieuwe papa."

- Tim, cursus - zomer 2016

"Beste David,

Zoals je ziet is onze dochter geboren! Ik kreeg de complimenten van van mijn vriendin dat ik zo behulpzaam was tijdens de bevalling. Ze heeft het gevoel dat we het echt samen hebben gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat de cursus heel nuttig was en ik zal hem zeker aan anderen aanraden! Bedankt!"

- Marcel, cursus - voorjaar 2016

"Beste David,

Met de kennis opgedaan tijdens de vadercursus kon ik alle overwegingen die zijn gemaakt tijdens de bevalling prima volgen en daar met mijn vrouw op reageren. Bedankt!"

- Eddie, cursus - voorjaar 2016

"Beste David,

Gelukkig wist ik dankzij de cursus wat er stond te gebeuren en in welke fase we zaten. De cursus heeft mij echt geholpen om tijdens de bevalling het verloop van de bevalling goed te kunnen volgen. Ook toen er "ingegrepen werd" begreep ik waarom dat nodig was en ook wat er ging gebeuren. Hierdoor kon ik voor mijzelf de rust bewaren."

- Johan, cursus - zomer 2015