Radio 1: Eén Vandaag

Op 16 april 2018 was ik als deskundige te horen in de uitzending van Eén Vandaag op Radio 1. Het ging om het betrekken van vaders door professionals.

Ook in de uitzending was naast onderzoekster Karin Hoogeveen ook Robin de Jong van VDRS.nl. De uitzending en het stuk over vaders kreeg een eigen pagina van Radio 1. Daarop beeldmateriaal van Robin en Karin in de studio. Maar niet van mijn interview, wat ad hoc werd opgenomen in de auto van de verslaggever ongeveer drie kwartier voordat het in de uitzending zat. Ik ben te horen vanaf 3:50min.

Ik heb het o.a. gehad over de blinde vlek voor vaders die veel professionals hebben en geef ook een voorbeeld van mijzelf in mijn tijd als verloskundige:

“Ik betrapte mezelf erop dat ik altijd van de vrouw de voornaam wist en haar zo aansprak, terwijl ik de naam van de man eigenlijk direct alweer vergeten was. Ik noemde hem dan maar vader.”